MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Twarde i bardzo suche pokarmy mają to do siebie, że podczas...
fot. draghicich/123RF

Często czujesz ból gardła? Być może spożywasz produkty, które powodują podrażnienie i nasilają stan zapalny. Sprawdź, co szkodzi gardłu

Twarde i suche pokarmy

Twarde i bardzo suche pokarmy mają to do siebie, że podczas gryzienia pękają na mniejsze kawałki o bardzo ostrych brzegach. Takie pokarmy zwiększają ryzyko podrażnienia gardła, a w skrajnych przypadkach mogą się również wbić w błonę śluzową, a tym samym stworzyć miejsce wniknięcia różnego rodzaju bakterii. Zaleca się, aby pokarmy takie jak sucharki, suchy chleb czy chipsy dokładnie przeżuwać, aż staną się mocno rozdrobnione.

Zobacz również

Teatr Bagatela gra całe lato i przyciąga tłumy

Teatr Bagatela gra całe lato i przyciąga tłumy

Zarząd Dróg i Zieleni tłumaczy procedurę koszenia trawy w mieście

Zarząd Dróg i Zieleni tłumaczy procedurę koszenia trawy w mieście

Polecamy

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Mlekovita oficjalnie przejęła nowy zakład produkcyjny

Mlekovita oficjalnie przejęła nowy zakład produkcyjny

Z dożywotnim zakazem jazdy i z promilami. Podlaska policja zatrzymała dwóch kierowców

Z dożywotnim zakazem jazdy i z promilami. Podlaska policja zatrzymała dwóch kierowców