Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Brownie to najlepsze czekoladowe ciasto świata. Mocno...

Deser z warzyw? To możliwe. Pokochasz te pyszne słodkości. Możesz je jeść nawet na diecie

Brownie z czerwonej fasoli 

Brownie to najlepsze czekoladowe ciasto świata. Mocno czekoladowe z chrupiącą skórką i wilgotnym środkiem. Zasmakuje ine tylko dorosłym, ale i dzieciom. Fasola w cieście zastępuje mąkę, ale jest zupełnie niewyczuwalna. Sprawdź sam.
SKŁADNIKI:
- puszka czerwonej fasoli
- dojrzały banan (może być nawet ten z czarną skórką)
- 2 jajka
- 20-30 g suszonych daktyli
- 3-4 łyżki kakao
- 3 łyżki miodu
- tabliczka czekolady deserowej
- 1 łyżeczka sody
- szczypta soli

PRZYGOTOWANIE:
- Daktyle zalej gorącą wodą i odstaw na 1 godzinę
- Daktyle odcedź i przełóż do większej miski
- Dodaj fasolę, miód i banana
- Zblenduj na bardzo gładką masę.
- Do masy dodaj jajka, szczyptę soli, kakao, sodę i dokładnie wymieszaj.
- Dodaj rozpuszczoną w kąpieli wodnej i lekko przestudzoną czekoladę.
- Piekarnik nagrzej do 180 stopni
- Blachę na ciasto, najlepiej sprawdzi się mała keksówka, wyłóż papierem ściernym i lekko wysmaruj oliwą.
- Ciasto przełóż do blachy, włóż do nagrzanego piekarnika i piecz 30 minut.

Zobacz również

Drogowi przestępcy w powiecie oświęcimskim ryzykują własne życie i narażają innych

Drogowi przestępcy w powiecie oświęcimskim ryzykują własne życie i narażają innych

Poznaj ekspertów, zanim zaprosisz ich na lekcję nie z tej Ziemi!
Materiał informacyjny

Poznaj ekspertów, zanim zaprosisz ich na lekcję nie z tej Ziemi!

Polecamy

Czy można sprzedać samochód bez aktualnego przeglądu? Uwaga na pułapki

Czy można sprzedać samochód bez aktualnego przeglądu? Uwaga na pułapki

WTA Madryt. Iga Świątek - Sara Sorribes Tormo w 1/8 finału. O której mecz?

WTA Madryt. Iga Świątek - Sara Sorribes Tormo w 1/8 finału. O której mecz?

Na kompot i co ciasta. Korzystaj z sezonu na rabarbar!

Na kompot i co ciasta. Korzystaj z sezonu na rabarbar!