5 z 13
Poprzednie
Następne
Grill w wersji lekkiej i zdrowej? 10 najlepszych przepisów na grilla. Jak zrobić rybę i przekąski radzi autor bloga Facet i Kuchnia
3. Cytrynowe ziemniaki
SKŁADNIKI:
ok. 500 g małych młodych ziemniaków
sok z 1/2 cytryny
oliwa extra vergine
1 łyżka posiekanych listków rozmarynu
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu (rozgniecionego w moździerzu)
1/2 łyżeczki kminu rzymskiego lub owoców fenkułu (rozgniecionego w moździerzu)
1/2 łyżeczki kolendry (rozgniecionej w moździerzu)
sól
PRZEPIS:
Ziemniaki porządnie wyszoruj i osusz.
Przekrój ziemniaki na połówki i przełóż do miski.
Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.
Całą zawartość miski zawiń w podwójną warstwę folii aluminiowej, tworząc pakunek gotowy do ułożenia na grillu.