MKTG SR - pasek na kartach artykułów
7 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu raczej zgniją niż wyschną). Wybieramy największe okazy. Odcinamy nóżki, kapelusze zaś kroimy na paski grubości palca. Pokrojone paski wkładamy do suszarki do grzybów. Przy ładnej pogodzie możemy nawlec je na nitki i powiesić na słońcu. Jeśli nie posiadamy suszarki, układamy grzyby w piekarniku (na kratce) i ustawiamy 80°C z nawiewem. Grzyby suszymy do momentu, gdy zaczną szeleścić. Gotowe przekładamy do słoika.

Zobacz również

Nowa praca Andrzeja Kuliga. Był wiceprezydentem Krakowa, został prezesem

NOWE
Nowa praca Andrzeja Kuliga. Był wiceprezydentem Krakowa, został prezesem

Mateusz Konefał: - Warta nie spadła z hukiem, zadecydowały o tym detale

Mateusz Konefał: - Warta nie spadła z hukiem, zadecydowały o tym detale

Polecamy

4 propozycje na większe wyjście. Maja Rutkowski prezentuje sukienki

4 propozycje na większe wyjście. Maja Rutkowski prezentuje sukienki

Wyborne polędwiczki w sosie musztardowym. Obiad jak z restauracji zrobisz w mig

Wyborne polędwiczki w sosie musztardowym. Obiad jak z restauracji zrobisz w mig

Takie rajstopy latem to skarb. Już nie wstydzę się swoich nóg

Takie rajstopy latem to skarb. Już nie wstydzę się swoich nóg