MKTG SR - pasek na kartach artykułów
7 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu raczej zgniją niż wyschną). Wybieramy największe okazy. Odcinamy nóżki, kapelusze zaś kroimy na paski grubości palca. Pokrojone paski wkładamy do suszarki do grzybów. Przy ładnej pogodzie możemy nawlec je na nitki i powiesić na słońcu. Jeśli nie posiadamy suszarki, układamy grzyby w piekarniku (na kratce) i ustawiamy 80°C z nawiewem. Grzyby suszymy do momentu, gdy zaczną szeleścić. Gotowe przekładamy do słoika.

Zobacz również

Poważny wypadek! W zderzeniu motocykla ze skuterem jedna osoba w ciężkim stanie

NOWE
Poważny wypadek! W zderzeniu motocykla ze skuterem jedna osoba w ciężkim stanie

Czechy - Turcja LIVE! Sąsiedzi z szansami na awans

NOWE
Czechy - Turcja LIVE! Sąsiedzi z szansami na awans

Polecamy

Latem taki obiad to marzenie. Rozsmakuj się w pierogach z borówkami

HIT DNIA
Latem taki obiad to marzenie. Rozsmakuj się w pierogach z borówkami

Transfery. Bartłomiej Wdowik blisko przejścia do SC Braga

Transfery. Bartłomiej Wdowik blisko przejścia do SC Braga

Jeśli ukrywałeś przychody, teraz to wyjdzie. Skarbówka rusza z akcją

Jeśli ukrywałeś przychody, teraz to wyjdzie. Skarbówka rusza z akcją