MKTG SR - pasek na kartach artykułów
8 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przede wszystkim musimy pamiętać, że nie należy mrozić...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Przede wszystkim musimy pamiętać, że nie należy mrozić surowych grzybów. Aby przygotować grzyby do zamrożenia, należy je uprzednio poddusić. W tym celu przygotowujemy grzyby jak do spożycia, a następnie kroimy, podlewamy wodą, solimy i dusimy - aż do zmięknięcia. Po wystudzeniu pakujemy do pojemników i wkładamy do zamrażarki. Równie dobrze, zamiast dusić grzyby, możemy je podsmażyć na maśle z olejem. Po wystygnięciu - mrozimy.

Zobacz również

Teatr Bagatela gra całe lato i przyciąga tłumy

NOWE
Teatr Bagatela gra całe lato i przyciąga tłumy

Kto wygra bitwę o Kraków? Już 14 tysięcy wniosków

NOWE
Kto wygra bitwę o Kraków? Już 14 tysięcy wniosków

Polecamy

Co dalej z CPK? Dzisiaj premier Donald Tusk ogłosi ważną decyzję

Co dalej z CPK? Dzisiaj premier Donald Tusk ogłosi ważną decyzję

Polskie piłkarki ręczne wciąż bez porażki na mistrzostwach świata

Polskie piłkarki ręczne wciąż bez porażki na mistrzostwach świata

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi