Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
GRZYBY PASTERYZOWANE...

Łódzkie. Jak smażyć grzyby? Proste przepisy na grzyby. Najlepsze przepisy na grzyby. Grzyby marynowane, smażone, solone, kiszone

GRZYBY PASTERYZOWANE

Grzyby dokładnie myjemy, kroimy w paski kroimy i gotujemy przez 10–15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego (na 1 szklankę wody1/4 łyżeczki kwasku).

Gorące grzyby razem z zalewą przekładamy do słoików, zamykamy i pasteryzujemy przez godzinę.

Po 24 godzinach pasteryzujemy ponownie przez pół godziny. Odstawiamy do ostudzenia i gotowe. Można je ustawić na przykład w na półkach w piwnicy, czy spiżarni.

Za to można dostać mandat w lesie! Sprawdź, czego nie wolno robić w lasach

Zobacz również

Otwarcie sezonu motocyklowego w Końskich. Były setki osób (ZDJĘCIA)

Otwarcie sezonu motocyklowego w Końskich. Były setki osób (ZDJĘCIA)

Gaz pieprzowy! Nocna ewakuacja imprezy w krakowskim klubie

Gaz pieprzowy! Nocna ewakuacja imprezy w krakowskim klubie

Polecamy

Aluron CMC Warta Zawiercie wyrównała. Mistrz Polski nie wykorzystał sytuacji

Aluron CMC Warta Zawiercie wyrównała. Mistrz Polski nie wykorzystał sytuacji

Efekt motyla. Przyczyny i skutki

Efekt motyla. Przyczyny i skutki

Blamaż Biało-Czerwonych na ME. Brak medalu w judo

Blamaż Biało-Czerwonych na ME. Brak medalu w judo