2 z 9
Poprzednie
Następne
Luksus czyli kilogram mięsa za 200 zł, a kilogram polędwicy za 135 zł Kilogram twardego owczego sera może kosztować 125 zł
Kilogram ekologicznej polędwicy wołowej kosztuje 200 zł (dla porównania, nieekologiczna sprzedawana jest w sklepach od 56 do 91 zł). Polędwica łososiowa kosztuje 135 zł za kg, a małże świętego Jakuba - 130 zł za kilogram.
To oczywiście niejedyne produkty spożywcze, których ceny mogą przeciętnego zjadacza chleba przyprawić o zawrót głowy. Kilogram kulki cielęcej kosztuje 60 zł. Kilogram chleba ekologicznego 20 zł, a litr dobrej jakości oliwy włoskiej - 50 zł. Również niektóre słodycze są bardzo drogie. Kilogram ręcznie robionych czekoladek kosztuje 199 zł, a makaroników 147.