MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale...
fot. pixabay.com

Obierasz skórki owoców i warzyw? Wcale nie musisz tego robić! Zobacz rośliny, które z powodzeniem zjesz w całości

Bakłażan

Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale dopiero po ugotowaniu lub upieczeniu. Panierowane plasterki bakłażana? Zostawiamy skórkę, nie tylko poprawi smak, ale pozwoli też zachować spójność smażonych plastrów. Faszerowany bakłażan? Również zostawiamy skórkę. Jedynie w przypadku dań, takich jak baba ganoush powinniśmy obrać bakłażany ze skórki.

Zobacz również

To były czasy! "Patria" w Krynicy-Zdroju kiedyś była luksusowym hotelem

To były czasy! "Patria" w Krynicy-Zdroju kiedyś była luksusowym hotelem

Borussia - Real LIVE! Wielki finał Ligi Mistrzów!

Borussia - Real LIVE! Wielki finał Ligi Mistrzów!

Polecamy

Te słowa wykorzystasz na zakończeniu roku. Jak przygotować przemówienie?

Te słowa wykorzystasz na zakończeniu roku. Jak przygotować przemówienie?

Podział gminy Supraśl. Jest wniosek, by zwołać sesję nadzwyczajną.

Podział gminy Supraśl. Jest wniosek, by zwołać sesję nadzwyczajną.

Czarne plamy i osad na liściach? To nie brud, tylko coś gorszego. Sprawdź, co to jest

Czarne plamy i osad na liściach? To nie brud, tylko coś gorszego. Sprawdź, co to jest