Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie...
fot. unsplash.com

Skórki owoców i warzyw można wykorzystać na wiele sposobów. Mają wiele pozytywnych właściwości i są przydatne nie tylko w kuchni

Jabłka

Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie przygotować napar. Wyschnięte skórki zanurz we wrzącej wodzie, odstaw na 5 minut, przefiltruj. Możesz wypić od razu lub wykorzystać do gotowania, wzbogacając potrawę o jabłkowy aromat.

Skórki jabłek są bogate w błonnik, dlatego są idealnym składnikiem smoothie. Można dodać mrożone skórki, aby podkręcić smak.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Szczawnie-Zdroju, (21.04-27.04.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Szczawnie-Zdroju, (21.04-27.04.2024)

Przegląd tygodnia od 21.04 w Pieńsku

NOWE
Przegląd tygodnia od 21.04 w Pieńsku

Polecamy

Nowa konkurencja na igrzyskach. Tomala: W sztafecie możemy walczyć o najwyższe lokaty

Nowa konkurencja na igrzyskach. Tomala: W sztafecie możemy walczyć o najwyższe lokaty

Wszystko uzgodnione. Liverpool wybrał następcę Kloppa

Wszystko uzgodnione. Liverpool wybrał następcę Kloppa

Żywno: Aby pomóc przedsiębiorcom otwórzmy choć jedno przejście

Żywno: Aby pomóc przedsiębiorcom otwórzmy choć jedno przejście