MKTG SR - pasek na kartach artykułów
11 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podgrzewanie potraw wiąże się z ponownym wystawieniem...
fot. Olga Yastremska 

Te błędy podczas gotowania mogą zmniejszyć ilość składników odżywczych w potrawie. Wyeliminuj je i ciesz się pełnowartościowym posiłkiem

Odgrzewanie obiadu

Podgrzewanie potraw wiąże się z ponownym wystawieniem żywności na działanie wysokiej temperatury, która powoduje straty cennych substancji odżywczych. Gotowanie każdego dnia osobnego obiadu nie wydaje się być optymalnym rozwiązaniem, lecz kilkukrotne odgrzewanie tego samego posiłków również nie. By ograniczyć straty substancji odżywczych, warto odgrzewać jedną porcję posiłku w mikrofalówce lub w garnku, lecz jak najkrócej.

Zobacz również

„Tresowanie Motyli” – taneczny spektakl o uwięzieniu w słowach

NOWE
„Tresowanie Motyli” – taneczny spektakl o uwięzieniu w słowach

Grzmiąca doczeka się targowiska z prawdziwego zdarzenia

Grzmiąca doczeka się targowiska z prawdziwego zdarzenia

Polecamy

Żylistek to zapomniany krzew, który pięknie kwitnie. Zechcesz mieć go u siebie!

Żylistek to zapomniany krzew, który pięknie kwitnie. Zechcesz mieć go u siebie!

(Nie)trzeźwy weekend w powiecie. Pijany rowerzysta zatrzymał się na płocie

(Nie)trzeźwy weekend w powiecie. Pijany rowerzysta zatrzymał się na płocie

70 Memoriał Janusza Kusocińskiego. Trzy zwycięstwa lekkoatletów Podlasia

70 Memoriał Janusza Kusocińskiego. Trzy zwycięstwa lekkoatletów Podlasia