1 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Marocchino Fondente...

W Dzień Matki zaskocz swoją Mamę słodką pobudką, przygotowując jej śniadanie do łóżka

Marocchino Fondente

SKŁADNIKI
Na 1 porcję

• 1 espresso
• wiórki ciemnej czekolady
• gorzkie kakao w proszku
• czarny pieprz mielony
• gorąca, mleczna pianka

PRZYGOTOWANIE

W małej filiżance, najlepiej szklanej dla lepszego efektu, zaparz espresso. Dodaj wiórki czekoladowe (ilość w zależności od preferencji smakowych), posyp obficie proszkiem kakaowym, dodając na koniec szczyptę pieprzu. Spień gorące mleko i udekoruj kawę mleczną pianką, wlewając ją powoli, tak by do kawy wlać możliwie jak najmniej samego mleka. Na koniec całość posyp raz jeszcze kakaowym proszkiem i udekoruj pozostałymi wiórkami czekolady.

Wypróbuj ten przepis z kawą Lavazza Qualità Rossa.

Zobacz również

Srogie lanie na koniec sezonu. Zastal Zielona Góra dostał łomot w Ostrowie!

Srogie lanie na koniec sezonu. Zastal Zielona Góra dostał łomot w Ostrowie!

Czarni lepsi od Arki w ostatnim meczu sezonu. Paweł Leończyk zakończył karierę

Czarni lepsi od Arki w ostatnim meczu sezonu. Paweł Leończyk zakończył karierę

Polecamy

Działo się w GP Chorwacji! Wielki wieczór Holdera, Zmarzlik tuż za podium

Z OSTATNIEJ CHWILI
Działo się w GP Chorwacji! Wielki wieczór Holdera, Zmarzlik tuż za podium

Szał w Madrycie. Król mączki gra dalej. Udany rewanż

Szał w Madrycie. Król mączki gra dalej. Udany rewanż

Odkrycie w Biebrzańskim Parku Narodowym!

Odkrycie w Biebrzańskim Parku Narodowym!