Wyróżnieni producenci chleba i ciast w Podlaskiem. Gdzie najlepiej kupić chleb, sękacza, czy marcinka?
Domowe sękacze Marzeny
Domowy wypiek sękaczy - Marzena Karawiecka
Rodzinna manufaktura w Sejnach specjalizująca się w wypieku tradycyjnych ciast: sękaczy, mrowisk, bułek drożdżowych i chleba żytniego. Na zamówienie - także sękacze bezglutenowe.
Wyroby bez margaryny, środków spulchniających i ulepszaczy. Tradycyjne receptury na bazie produktów z regionu.
Tel. 697198012; e-mail: marzena.karawiecka/at/gmail.com
Link do strony FB (zewnętrzna): Domowy.wypiek.sekaczy
Domowy wypiek sękaczy - Marzena Karawiecka, Marynowo 34, 16-500 Sejny
Gdzie kupię produkt
Na miejscu w siedzibie zakładu; na zamówienie telefoniczne, przez stronę fb. Możliwa wysyłka do klienta.
Certyfikaty, wyróżnienia
Sękacz sejneński - wpisany jest na Listę Produktów Tradycyjnych Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi - link do strony zewnętrznej: sękacz sejneński. Mrowisko - również jest wpisanę na listę pod linkiem (prowadzi do strony zewnętrznej): mrowisko.