Wyróżnieni producenci chleba i ciast w Podlaskiem. Gdzie najlepiej kupić chleb, sękacza, czy marcinka?
Marcinek z Cukrowych Fantazji
Pracownia Tortów Cukrowe Fantazje - Joanna Bińczycka
Pracownia cukiernicza specjalizująca się w hajnowskim marcinku, ciastach tradycyjnych oraz tortach fantazyjnych. Bazuje na surowcach lokalnych m.in.: mące z Podlaskich Zakładów Zbożowych [link wewnętrzny: piszemy o nich tu); śmietanie i innych produktach mlecznych z OSM Hajnówka.
Tel. 601 286 164
e-mail: binjoanna/at/wp.pl
Strona na FB: Pracownia Tortów Cukrowe Fantazje
Lokalizacja sklepu
Pracownia Tortów Cukrowe Fantazje - Joanna Bińczycka, ul. 3 Maja 41, 17-200 Hajnówka
Gdzie kupię produkt
- na miejscu w pracowni;
- możliwość zamówień telefonicznych i przez FB;
- okolicznościowy catering.
Certyfikaty, wyróżnienia
Marcinek hajnowski jest ciastem charakterystycznym dla regionu podlaskiego i został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi w roku 2016.
Marcinek pani Joanny zyskał także tytuł "Podlaskiej marki" w roku 2022, czyli zyskał prestiżową nagrodę w konkursie organizowanym przez Marszałka Województwa Podlaskiego.