Wielkie Białostockie Śledzikowanie, które stowarzyszenie Dorzecze zorganizowało po raz trzeci. Przyciągnęło sporą grupę fanów nie tylko rybnych potraw, ale także jednej z najbardziej charakterystycznych cech naszego regionu - "sledzikowania", czyli śpiewnej, miękkiej wymowy.
Najważniejszym punktem programu były konkursy kulinarne na najlepszą potrawę ze śledzia i najlepszy destylat na Podlasiu. Były także warsztaty kulinarne, które prowadził Sebastian Gołębiewski - współpracownik Kurta Schellera i Adama Chrząstowskiego.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?