Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Folwark Nadawki. Wielkie Białostockie Śledzikowanie. Konkursy, warszataty i mnóstwo smakołyków [wideo]

ak
W. Wojtkielwicz
Tatar ze śledzia, sałatka z cykorią i śledziem, śledź marynowany w oleju rydzowym, śledź pod pierzynką, w burakach, z orzechami lub jako sushi.

Wielkie Białostockie Śledzikowanie, które stowarzyszenie Dorzecze zorganizowało po raz trzeci. Przyciągnęło sporą grupę fanów nie tylko rybnych potraw, ale także jednej z najbardziej charakterystycznych cech naszego regionu - "sledzikowania", czyli śpiewnej, miękkiej wymowy.

Najważniejszym punktem programu były konkursy kulinarne na najlepszą potrawę ze śledzia i najlepszy destylat na Podlasiu. Były także warsztaty kulinarne, które prowadził Sebastian Gołębiewski - współpracownik Kurta Schellera i Adama Chrząstowskiego.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna