- Mamy wiele regionalnych produktów, które mogą stanowić podstawę nowoczesnej kuchni. Chcemy w naszym projekcie zwrócić także uwagę na korzyści, jakie płyną z bezpośredniej współpracy z producentami w przyszłej pracy kucharza.
Fundacja EFRWP przy współpracy z Akademią Marcina Budynka, przygotowała dla nauczycieli oraz uczniów ze szkół gastronomicznych cykl zajęć. Mają one poszerzać wiedzę na temat produktów tradycyjnych i regionalnych, pokazać, że istnieją liczne możliwości wykorzystania takich produktów w kreowaniu nowoczesnej kuchni. Dodatkowo warsztaty mają zachęcić przyszłych kucharzy do współpracy z lokalnymi producentami i rolnikami - dzięki temu potrawy przez nich serwowane zawsze zachowają wysoką jakość i podbiją serca ich gości.
Zgłoszenia do programu - wypełniony formularz zgłoszeniowy, dostępny na stronie www.efrwp.pl - należy przesłać drogą elektroniczną na adres [email protected] do 28 lutego br. Do projektu zakwalifikuje się 20 szkół z całej Polski, które prześlą swoje zgłoszenie jako pierwsze.
Czytaj e-wydanie »Motoryzacja do pełna! Ogłoszenia z Twojego regionu, testy, porady, informacje
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?