Składniki (na porcję dla jednej osoby): pomidor, cebula, 10 dkg kiełbasy (lub boczku), trzy jajka, sól, pieprz, tymianek, ewentualnie inne przyprawy według upodobań.
Wykonanie: Pomidora naciąć, sparzyć we wrzątku, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Podobnie uczynić z kiełbasą (lub boczkiem). Na patelni podsmażyć wędlinę, dodać cebulę, zeszklić, dorzucić pomidory. Smażyć około 10 minut. Dodać jajka, wymieszać, przyprawić. Poczekać aż jajka się zetną. Podawać ze świeżym pieczywem z masłem i solą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?