Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jajecznica z warzywami

(pb)
Jak się okazuje, połączenie jajek i warzyw sprawdza się znakomicie
Jak się okazuje, połączenie jajek i warzyw sprawdza się znakomicie
Danie bardzo popularne w Bułgarii (pod nazwą misz-masz). My proponujemy wersję bez papryki wzbogaconą o mięsiwo.

Składniki (na porcję dla jednej osoby): pomidor, cebula, 10 dkg kiełbasy (lub boczku), trzy jajka, sól, pieprz, tymianek, ewentualnie inne przyprawy według upodobań.

Wykonanie: Pomidora naciąć, sparzyć we wrzątku, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Podobnie uczynić z kiełbasą (lub boczkiem). Na patelni podsmażyć wędlinę, dodać cebulę, zeszklić, dorzucić pomidory. Smażyć około 10 minut. Dodać jajka, wymieszać, przyprawić. Poczekać aż jajka się zetną. Podawać ze świeżym pieczywem z masłem i solą.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna