MKTG SR - pasek na kartach artykułów
9 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do marynowania grzybów używamy jedynie ich kapeluszy. W...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Do marynowania grzybów używamy jedynie ich kapeluszy. W przeciwieństwie do suszenia - przy marynowaniu wybieramy najmniejsze okazy. Czyścimy grzyby jak do spożycia, a następnie gotujemy krótko w osolonej wodzie. Równolegle przygotowujemy zalewę octową. W tym celu zagotowujemy w garnku:

> 1 szklankę octu
> 3 szklanki wody
> 1 łyżkę soli
> 3 łyżki cukru
> pokrojoną drobno cebulę
> 2 liście laurowe
> 3 ziarna ziela angielskiego
> 8 ziaren pieprzu
> ew. 2 łyżeczki gorczycy

Podgotowane grzybki wkładamy do słoików i zalewamy wywarem octowym.

Zobacz również

Nicki Pedersen poprowadził Texom Stal do ważnego zwycięstwa. ROW pokonany!

Nicki Pedersen poprowadził Texom Stal do ważnego zwycięstwa. ROW pokonany!

Patryk Łukaszuk obchodzi 40-stkę ze sprayem w dłoni. Piknik graffiti już jutro

Patryk Łukaszuk obchodzi 40-stkę ze sprayem w dłoni. Piknik graffiti już jutro

Polecamy

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków

Codziennie łykasz tabletki? To wcale nie sprawi, że będziesz zdrowszy

Codziennie łykasz tabletki? To wcale nie sprawi, że będziesz zdrowszy

Środowisko akademickie będzie walczyło o kolejne podwyżki

Środowisko akademickie będzie walczyło o kolejne podwyżki