MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Jakich potraw spróbować podczas wakacji w Hiszpanii, Grecji, Turcji, Chorwacji czy Egipcie? Najpyszniejsze lokalne specjały

Patrycja Seklecka
Paella to pyszna i łatwa do przyrządzenia potrawa. Jej podstawowym składnikiem jest ryż, a dodatkami najczęściej warzywa i owoce morza, choć w niektórych regionach Hiszpanii można natknąć się na wersję np. z kiełbasą chorizo. Zobacz też przepis na tortillę de patatas
Paella to pyszna i łatwa do przyrządzenia potrawa. Jej podstawowym składnikiem jest ryż, a dodatkami najczęściej warzywa i owoce morza, choć w niektórych regionach Hiszpanii można natknąć się na wersję np. z kiełbasą chorizo. Zobacz też przepis na tortillę de patatas funandrejss / 123RF.com / Zdjęcie ilustracyjne
Wakacje to idealna pora na zagraniczne wojaże, które są okazją nie tylko do zwiedzania, ale także poznania odmiennej kultury zmysłem smaku. Bogactwo przypraw i świeże składniki są unikalne i charakterystyczne dla różnych regionów, dlatego warto spróbować ich właśnie u źródła. Jakich potraw spróbować podczas urlopu w Hiszpanii, Grecji, Turcji, Chorwacji czy Egipcie? Poznajcie najpyszniejsze lokalne specjały, na których widok pocieknie wam ślinka.

...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Mount Everest cały czas rośnie

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna