Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

„Królowa życia” przerwała milczenie. Jej słowa wprawiają w osłupienie

HIT DNIA
„Królowa życia” przerwała milczenie. Jej słowa wprawiają w osłupienie

Dramatyczny finał kąpieli w Bugu. Wydobyto ciała dwóch nastolatków

Dramatyczny finał kąpieli w Bugu. Wydobyto ciała dwóch nastolatków

Polecamy

Znowu głośno o Polsce w Internecie! Zagraniczni eksperci nie mogą się nas nachwalić

Znowu głośno o Polsce w Internecie! Zagraniczni eksperci nie mogą się nas nachwalić

WTA Madryt. Iga Świątek w ćwierćfinale! Rywalka nie stawiła oporu

WTA Madryt. Iga Świątek w ćwierćfinale! Rywalka nie stawiła oporu

Znamy Mistrza Polski 2024! Wielkie emocje w Warszawie

Znamy Mistrza Polski 2024! Wielkie emocje w Warszawie