Głosowanie zakończone
Plebiscyt: MISTRZOWIE SMAKU

Wybieramy Mistrza Smaku Polski 2023

Dziczyzna i naturalnie hodowane rasy pierwotnych świń oraz wołowiny, ekologiczny drób, swojskie jajka, warzywa prosto z pola, naturalne produkty od lokalnych producentów, którzy kładą nacisk na jakość i powtarzalność. Nietypowe rozwiązania związane z obróbką termiczną produktów (piece chlebowe, tradycyjne wędzenie, gotowanie na ogniu) to cechy dominujące w kuchni Gościńca u Deców. Przy współpracy z Decową Manufaktura, która zaopatruje Gościniec w świeże mięso z lasu, jesteśmy w stanie dostarczyć na stół zarówno stek z kością z jelenia jak i goleń na ossobuco. Decowa Manufaktura zaopatruje ekologiczne bazary i sklepy w przeróżne rodzaje kiełbas czy kabanosów (z rozmarynem, zielonym pieprzem, sokiem z pomarańczy, orzechami prażonym po wersje pikantne czy dojrzewające), schaby wędzone na zimno do carpaccio, szynki pieczone w wędzarni czy parzone na parze do pożarcia przez głodomorów.