To przede wszystkim nowa proszkownia produkująca serwatkę w proszku, najnowocześniejsza w kraju, ponadto linia do produkcji mleka i wyrobów UHT oraz rozbudowana i zmodernizowana oczyszczalnia ścieków - tłumaczył prezes Mlekovity Dariusz Sapiński.
Dzięki nowej infrastrukturze przedsiębiorstwo w ciągu doby przerobi 900 tys. litrów płynnego mleka i 700 tys. litrów płynnej serwatki. - To mniej więcej tyle, ile średnio przetwarzają trzy duże polskie mleczarnie - chwalił możliwości Mlekovity jej prezes.
Podkreślił również konieczność nieustannego rozwoju w branży mleczarskiej i zapewnił, że jego zakład spełnia najwyższe światowe standardy, a produkty firmy znane są na całym świecie.
Czytaj e-wydanie »Lokalny portal przedsiębiorcówDołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?