Podlaskie potrawy, dania i ciasta. Kartacze, pierogi, marcinek. Czy znasz je wszystkie? [PRZEPISY]

red.
Składniki: 2 kg ziemniaków, 4 dkg mąki, 2-3 cebule, 3 kawałki jelita o dł. 40 cm, 100 g słoniny lub podsmażonego boczku, sól, pieprz, majeranek, smalec do pieczenia Sposób przygotowania: Jelita napełnia się luźno farszem z ziemniaków połączonych ze skwareczkami i cebulką, nakłuwa, a następnie całość zapieka się w piecu lub kuchence. Archiwum
Oto lista 14 regionalnych dań, z których słynie woj. podlaskie. Informacje na temat potraw pochodzą z portalu wrotapodlasia.pl

Potrawy i przepisy znajdziesz w naszej galerii:

Komentarze 4

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

m
mth

"Podlaskie potrawy, dania i ciasta."

- szczególnie sękacz - typowo podlaskie ciasto..

G
Gość

Zaguby przepyszne też z podlasia

G
Gość
27 stycznia, 14:20, Gość:

Tatar, to też Podlaska regionalna potrawa!

chazar to "potrawa".

G
Gość

Tatar, to też Podlaska regionalna potrawa!

Dodaj ogłoszenie