Zbliża się wielkie święto sceny restauracyjnej, w którym bohaterami są popisowe dania szefów kuchni. Lokalne restauracje przygotowują menu wegetariańskie i mięsne w festiwalowej cenie. Za 59 zł otrzymamy przystawkę, danie główne, deser i drobny upominek.
Jesiennej edycji Restaurant Week towarzyszyć będzie kampania pod hasłem: Food Must Go On, której celem jest wsparcie dla przetrwania niezależnej sceny restauracyjnej w warunkach powracających lockdownów. Jej ogólnopolski zasięg ma przypomnieć gościom, że idąc na wrześniowy festiwal nie tylko wesprą restauracje, ale też pozwolą m.in. zebrać środki ratunkowe na wypadek zamknięcia.
Lista festiwalowych miejsc w Białymstoku:
- Atmosfera
- Dwór Czarneckiego
- Maho Sushi
- Mazel Tov
- Oranżeria w Hotelu Branicki
- Osteria Wino&Smak
- Po Pierwsze
- Savoy w Hotelu Aristo
Stolik możesz zarezerwować tutaj: https://restaurantweek.pl
Festiwal potrwa przez prawie trzy tygodnie, od 8 do 26 września. Odbywa się w 100 proc. w duchu #RespectFood i zero-waste. Dzięki systemowi wcześniejszych rezerwacji z wyborem menu w czasie imprezy marnuje się mniej żywności.
Organizatorem Festiwalu jest Restaurant Club - pierwszy klub jednoczący uczestników polskiej niezależnej sceny restauracyjnej - restauracje i gości. Ideą zespołu i współtwórców jest wsparcie dla niezależnej sceny restauracyjnej, dzięki nowoczesnej promocji oraz technologii pozwalającej na optymalizację rezerwacji.
CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?