Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tysiące porcji ryb czeka na uczestników majówki

him
sxc.hu
Impreza jak co roku odbędzie się na podwórzu Gospody pod Czarnym Łabędziem.

Tysiąc porcji ryb - szczupaków, sandaczy i wyhodowanych na Mazurach sumów afrykańskich przygotuje znany kucharz Robert Sowa dla uczestników Rydzewskiej majówki.

Pod koniec długiego weekendu warto przyjechać do Rydzewa w gminie Miłki. Od dwunastu lat do wsi nad brzegiem jeziora Bocznego na początku maja przyjeżdżają tłumy turystów. Rydzewska majówka to świetna propozycja dla miłośników swojskich klimatów, jarmarku z regionaliami, muzyki ludowej i wyśmienitej kuchni.

Impreza jak co roku odbędzie się na podwórzu Gospody pod Czarnym Łabędziem. W programie mnóstwo atrakcji: m.in. przeglądy lokalnych tradycji kulinarnych, twórczości swojskiej kapel ludowych i zespołów śpiewaczych oraz jarmark staroci i rękodzieła. Nie zabraknie konkursów, a wśród nich Mistrzostw Świata w Rżeniu Mazurskiego Konia.

W piątek Rydzewska majówka zacznie się o godz. 10 i potrwa do 17.30. W sobotę imprezy nad jeziorem Bocznym wystartują o godz. 10 i zakończą się o godz. 19. Pokaz kulinarny Roberta Sowy połączony z degustacją przygotowanych potraw odbędzie się w godzinach 14-18.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna