Tysiąc porcji ryb - szczupaków, sandaczy i wyhodowanych na Mazurach sumów afrykańskich przygotuje znany kucharz Robert Sowa dla uczestników Rydzewskiej majówki.
Pod koniec długiego weekendu warto przyjechać do Rydzewa w gminie Miłki. Od dwunastu lat do wsi nad brzegiem jeziora Bocznego na początku maja przyjeżdżają tłumy turystów. Rydzewska majówka to świetna propozycja dla miłośników swojskich klimatów, jarmarku z regionaliami, muzyki ludowej i wyśmienitej kuchni.
Impreza jak co roku odbędzie się na podwórzu Gospody pod Czarnym Łabędziem. W programie mnóstwo atrakcji: m.in. przeglądy lokalnych tradycji kulinarnych, twórczości swojskiej kapel ludowych i zespołów śpiewaczych oraz jarmark staroci i rękodzieła. Nie zabraknie konkursów, a wśród nich Mistrzostw Świata w Rżeniu Mazurskiego Konia.
W piątek Rydzewska majówka zacznie się o godz. 10 i potrwa do 17.30. W sobotę imprezy nad jeziorem Bocznym wystartują o godz. 10 i zakończą się o godz. 19. Pokaz kulinarny Roberta Sowy połączony z degustacją przygotowanych potraw odbędzie się w godzinach 14-18.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?