MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka z majonezem lub jajka faszerowane...
fot. KGW z Woli Zabierzowskiej

U cioci na imieninach, czyli kultowe przekąski i dania PRL na każdej domówce [PRZEPISY]

Jajka z majonezem lub jajka faszerowane

Składniki
10 jaj ugotowanych na twardo
3 łyżeczki wasabi
łyżka buraczków
3 łyżki utartego chrzanu
koperek, szczypiorek do dekoracji

Wykonanie
Jajka przekroić, wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Roztarte żółtka podzielić na 3 części - do jednej dodać wasabi, do drugiej buraczki, do trzeciej chrzan. Wymieszać każdą oddzielnie i w ten sposób uzyskamy farsz do jajek o różnych kolorach. Jajka efektownie wyglądają ułożone na talerzu i posypane szczypiorkiem.
Przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Woli Zabierzowskiej

Zobacz również

Zielone Świątki gminy Człuchów w Jęcznikach Małych

Zielone Świątki gminy Człuchów w Jęcznikach Małych

Przewietrz się na Olimpijskim – sportowy festyn AWF po raz kolejny zagościł na Polach

Przewietrz się na Olimpijskim – sportowy festyn AWF po raz kolejny zagościł na Polach

Polecamy

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Świątek i Sabalenka finałem w Rzymie tworzą historię. Dawno czegoś takiego nie było!

Świątek i Sabalenka finałem w Rzymie tworzą historię. Dawno czegoś takiego nie było!

Sabalenka o drugim finale w dwa tygodnie ze Świątek: „Nie będę ostrożna, zaryzykuję”

Sabalenka o drugim finale w dwa tygodnie ze Świątek: „Nie będę ostrożna, zaryzykuję”