United Chicken w Białymstoku. Nowa restauracja

Dominika Komarowska
United Chicken w Białymstoku
United Chicken w Białymstoku
Udostępnij:
W Galerii Alfa w Białymstoku otworzyły się dziś dwa kolejne lokale gastronomiczne.

United Chicken w Białymstoku. Galeria Alfa

United Chicken to propozycja dla miłośników drobiu, a Noodle w Pudle - dla wielbicieli makaronu.

- Mamy bardzo szerokie menu. Kurczak w kawałkach, kanapkach, tortilli, a także sałatkach - mówi Katarzyna Banel, kierownik restauracji United Chicken.

Do wyboru są gotowe zestawy z frytkami i napojem, ale klient może również zamówić konkretny produkt bez dodatków. Cena podstawowego zestawu to około 15-20 zł.

Lokal jest także wyposażony w specjalistyczne maszyny do robienia lodów i szejków.

- Chcemy, aby nasz klient oprócz obiadu, miał możliwość wyboru smacznego deseru - mówi Katarzyna Banel.

Hitem wśród słodkich smakołyków mają być muffiny. Jak zapewnia pani menedżer są duże i mają korzystną cenę. Do babeczek można również zamówić kawę z ekspresu.

Nóżka z kurczaka lub kanapka plus soczek to natomiast propozycje dla najmłodszych. W lokalu będzie także specjalna strefa dla dzieci z niskimi stolikami i krzesłami.

- W środę mamy tzw. ciche otwarcie. Od piątku rozpocznie się akcja promocyjna w całym mieście - dodaje Katarzyna Banel - Będą atrakcje i niespodzianki, których póki co nie zdradzę.

Noodle w Pudle natomiast to restauracja oferująca dania kuchni orientu. Wszystkie potrawy podawane są w specjalnym, kartonowym pudełeczku. To co znajdzie się w naszym pudle możemy skomponować sami, bądź wybrać gotową propozycję.

Podstawą każdego dania są noodle - makarony różnego rodzaju. Pozostałe składniki to m.in. grzyby shitake, pieczony ananas, groszek cukrowy, orzechy nerkowca, pędy bambusa czy owoce liczi. Proponowany zestaw to koszt od 17 do 19,5 zł. Cena samodzielnie skomponowanego dania zależy wyłącznie od naszej inwencji oraz zasobności portfela.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze 8

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

M
Marta
Już nikt poważny z nimi nie współpacuje - wiem bo pracowałam. To jest porażka totalna...
M
Marek
padnie jak 3 restauracje w ciągu ostatnich kilku miesięcy, reszta wegetuje...
G
Gość
Restauracja - jak to dumnie brzmi
A
[email protected]
Do robienia lodów to ja mam koleżankę.

Dobre
j
jola
a czemu maja nie żrec???
co ciagle jesz ziamniaki z kotletem?
to jestes troche zacofany, trzeba probowac nowych rzeczy.
G
Gość
To jeszcze są tacy co kupują i żrą takie jadło?
s
she
jesteś durniem jakich mało!!!
m
marek
Do robienia lodów to ja mam koleżankę.
Przejdź na stronę główną Gazeta Współczesna
Dodaj ogłoszenie