Składniki: osiem jaj kurzych, 150 gramów łososia wędzonego, trzy łyżki odsączonych kaparów, jedna cebula, pęczek koperku, majonez, jogurt, cytryna.
Wykonanie: Jaja ugotować na twardo. Pamiętajcie, aby po skończonej operacji zalać je zimną wodą. Dzięki temu skorupka będzie łatwo się zdejmować. Jaja pokroić w kostkę. Łososia pokroić w drobniutkie paseczki. Cebulę pokroić w kostkę. Pokroić także kapary. Przyrządzić sos: zmieszać trzy łyżki majonezu, dwie łyżki jogurtu oraz łyżkę soku z cytryny. Posiekać koperek. Wrzucić wszystkie składniki do miski, wymieszać. Wstawić do lodówki na co najmniej pół godziny.
Czekamy na Wasze przepisy na ulubione sałatki. Wpisujcie się na forum i przesyłajcie nam maile na adres: [email protected].
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?