W sobotę (28 października) w Białymstoku równolegle rozpoczęły się dwa dwudniowe festiwale - Festiwal Azjatycki oraz Festiwal Piwa, Wina i Trunków Rzemieślniczych.
Odwiedzający Stadion Miejski na stoiskach mogą znaleźć świeże japońskie sushi, indyjską aromatyczną pakorę, gruzińskie chaczapuri i libański tabbouleh. Jest marynowana rzepa i czarny sezam, domowe curry z chrupiącymi warzywami i świeżą kolendrą, zupa pho i wietnamskie kanapki bahn mi. Nie zabrakło również dań kuchni koreańskiej oraz malezyjskiej jak i naturalnych azjatyckich kosmetyków.
Po spróbowaniu azjatyckich smaków tuż obok można było ugasić swoje pragnienie. Miłośnicy napojów kraftowych mają okazję próbować wyrobów piwowarów, winiarzy i cydrowników z całego kraju.
Na Białostockiej edycji pojawiła się także lokalna miodosytnia.
- Nasi wystawcy to ludzie którzy z zamiłowaniem i pasją oddają się swojej pracy. Ich wyroby powstają ze starannością, są unikalne i przepyszne - zapewniają organizatorzy.
W sobotę oba festiwale potrwają do godz. 20.00. W niedzielę będzie można odwiedzać je od godz. 12.00 do 18.00.
Zobacz też:
Ciasto popapraniec
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?