Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Fiesta Kartofella przyciągnęła tłumy

him
Pyszności z ziemniaków przygotował Tytus Krasowicki (z lewej)
Pyszności z ziemniaków przygotował Tytus Krasowicki (z lewej) M. Hirsztritt
Na stołach królowały potrawy z ziemniaków.

W czerwcu mieszkańcy próbowali potraw przygotowanych przez lokalnych mistrzów kuchni w trakcie Konkursu o Chochlę Prezydenta. W lipcu mieli okazję pojechać Ełcką Kolejką Wąskotorową w Podróż ze smakiem. Wczoraj ełczanie tłumnie stawili się na kolejną imprezę kulinarną - Fiestę Kartofellę, gdzie królowały potrawy z ziemniaków.

W Centrum Edukacji Ekologicznej stanęły stoiska z lokalnymi przysmakami, pokaz kulinarny przygotował Tytus Krasowicki, przeprowadzono także konkurs dla publiczności.
Ostatnią imprezą kulinarną będzie Święto miodu, które odbędzie się 13 października.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna