W czerwcu mieszkańcy próbowali potraw przygotowanych przez lokalnych mistrzów kuchni w trakcie Konkursu o Chochlę Prezydenta. W lipcu mieli okazję pojechać Ełcką Kolejką Wąskotorową w Podróż ze smakiem. Wczoraj ełczanie tłumnie stawili się na kolejną imprezę kulinarną - Fiestę Kartofellę, gdzie królowały potrawy z ziemniaków.
W Centrum Edukacji Ekologicznej stanęły stoiska z lokalnymi przysmakami, pokaz kulinarny przygotował Tytus Krasowicki, przeprowadzono także konkurs dla publiczności.
Ostatnią imprezą kulinarną będzie Święto miodu, które odbędzie się 13 października.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?