Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jajka faszerowane

(pb)
W wykonanie faszerowanych jajek trzeba włożyć trochę wysiłku
W wykonanie faszerowanych jajek trzeba włożyć trochę wysiłku
Wymagają trochę pracy, ale ich smaku nie da się szybko zapomnieć. To przekąska w sam raz na wielkanocny stół. Faszerowane jajka.

Składniki: 8-10 jaj, pół kostki masła, pęczek koperku, tarta bułka, pęczek koperku, sól, pieprz.

Wykonanie: Jaja ugotować na twardo, przekroić w skorupkach, tak, by ich nie stłuc. Wyciągnąć łyżką jaja. Żółtka zmiksować z masłem, białka posiekać, do masy dodać posiekany koperek. Masą napełnić skorupki. Namoczyć w roztrzepanym jajku, obtaczać w tartej bułce i obsmażyć na gorącym oleju. Podawać można zarówno na gorąco, jak i na zimno.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna