Składniki: 400 g gęstego jogurtu naturalnego (w sprzedaży jako "typ grecki"), trzy ząbki czosnku, 1 ogórek wężowy, trzy łyżki oliwy z oliwek, dwie łyżki octu winnego, sól, pieprz do smaku.
Wykonanie: Ogórek umyć, startkować razem ze skórką, dodać do jogurtu. Dodać oliwę z oliwek i ocet. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do sosu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać, schłodzić.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?