Lubię gotować - przekonywał Sylwek Chorążak z Kędzierzyna Koźle.
Wczoraj z kolegą Dawidem przygotowywał zupę krem z pomidorów z bazylią, dewolaje z zapiekanymi ziemniakami oraz surówkę.
- Konkurs ma sprawdzić wiedzę i umiejętności zdobyte w ciągu trzech lat nauki w szkole zawodowej bądź u rzemieślnika - wyjaśnia Ewa Kosińska, kierowniczka zespołu ds. kształcenia i wychowania Podlaskiej WK OHP w Białymstoku.
Przy ocenie dań jurorzy brali też pod uwagę, czy uczestnicy przed przystąpieniem do pracy dbają o higienę osobistą, a także czy są schludnie ubrani. Ważna była ich znajomość sprzętu, receptur oraz przepisów BHP. Liczył się też sposób przygotowywania i podania obiadu.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?