Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Znany kucharz będzie w Jury w konkursie na najsmaczniejsze pierogi i nalewkę

(db)
sxc.hu
Tylko do 15 lipca przyjmowane są zgłoszenia do konkursu na najsmaczniejsze sokólskie pierogi grzybowe i najlepszą nalewkę.

Lokalne specjały kulinarne będą oceniane na festynie, który 25 lipca zostanie zorganizowany w Sokółce przez Sokólski Ośrodek Kultury. Jurorom, którzy wystawią ocenę regionalnym przysmakom, będzie przewodniczyć znany kucharz Grzegorz Russak.

- Najpiękniejszy, a zarazem najprostszy sposób zaskarbienia sobie sympatii innych prowadzi przez kuchnię regionalną. Polska ma w tym względzie mnóstwo do zaoferowania zjednoczonej Europie - przekonywał Grzegorz Russak podczas ubiegłorocznego festynu w Sokółce.

Wszyscy, którzy zdecydują się wystartować w konkursach na najlepsze pierogi i nalewkę, powinni wypełnić kartę zgłoszeniową. Można ją otrzymać w siedzibie SOK (ul. Grodzieńska 1) lub wydrukować ze strony internetowej tej placówki. Szczegółowe informacje udzielane są pod nr tel. 085 711 24 35.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna