Skład: oprawiona kaczka , cebula, marchew, masło, kilka gruszek, ocet, cukier, sól, pieprz.
Wykonanie: Kaczkę trzeba natrzeć solą i pieprzem, związać nitką, a skórę posmarować masłem. Cebulę i marchewkę (talarki) wrzucić do posmarowanej masłem brytfanny. Na to włożyć kaczkę i piec przez godzinę, polewając tworzącym się sosem. Gruszki wrzucić do gotującej się wody z cukrem. Po 15 min wyjąć, a z syropu zrobić karmel. Połączyć go z octem i wywarem z mięsa i polać kaczkę z gruszkami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?