Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Magda Gessler w Białymstoku. Zobacz, gdzie były kuchenne rewolucje

Magdalena Kleban [email protected]
– Chęć zarobku w gastronomii to za mało. Rzadko są wielkie pieniądze, zawsze ciężka praca – mówi M. Gessler, gospodyni "Kuchennych rewolucji”.
– Chęć zarobku w gastronomii to za mało. Rzadko są wielkie pieniądze, zawsze ciężka praca – mówi M. Gessler, gospodyni "Kuchennych rewolucji”.
Sprawdź szczegóły.

O programie

O programie

Magda Gessler - malarka, restauratorka, współtwórczyni i właścicielka lub współwłaścicielka sieci restauracji - prowadzi w TVN program "Kuchenne rewolucje" od marca 2010 roku. Zagląda w nim do garnków, patrzy na ręce kucharzom, próbuje potraw, testuje umiejętności kelnerów, sprawdza higienę pracy. Nie toleruje sprzeciwu. Mówi wprost, co jest nie w porządku.

Przez cztery dni Magda Gessler rewolucjonizowała białostocką restaurację Peper's. - Traciliśmy zapał i klientów. Potrzebowaliśmy zmian - mówi Monika Chocha, współwłaścicielka lokalu.

To były wyjątkowo intensywne cztery dni - ostrą szkołę gotowania i zarządzania gastronomicznym biznesem przechodziła Monika Chocha wraz z siostrą. Obie przed laty otworzyły w Białymstoku pierwszą meksykańską restaurację. - Ostatnio miałyśmy jednak coraz słabszą frekwencję w lokalu - opowiada Monika. - Postanowiłyśmy więc zgłosić się do tego programu.

"Kuchenne rewolucje" gościły w lokalu Peper's od poniedziałku do czwartku. Program ten to prawdziwy przebój telewizji TVN. Co tydzień Magda Gessler wraz z ekipą odwiedza jeden z lokali w Polsce, których właściciele mają problemy z utrzymaniem się na rynku.

- Nigdy nie wiem, do jakiej restauracji jadę, nie znam jej specjalności, ani problemów z jakimi się boryka - mówi Magda Gessler. - To, że w Białymstoku trafimy do meksykańskiej restauracji było dla mnie ogromnym zaskoczeniem. Ale to dobrze, że nie mogę się przygotować. Dzięki temu wszystkie moje reakcje, rady są potem w programie autentyczne.

Białostocki odcinek "Kuchennych rewolucji" zostanie wyemitowany prawdopodobnie na przełomie grudnia i stycznia. Ciągle też pozostaje zagadką, jak wypadnie Peper's w oczach wymagającej restauratorki. W ciągu miesiąca ma ona tu jeszcze raz wrócić, by ocenić jak jej rady są wprowadzane w życie. Resztę ocenią zaś klienci już w samej restauracji.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna