Wielu z nas spędzi go w klubach, restauracjach, na balach, niektórzy na "domówkach" albo pod gołym niebem. To gorący okres nie tylko dla nas, zalatanych przy wyborze sylwestrowych kreacji, ale także dla kucharzy, którzy muszą przygotować wykwintne menu na tę wyjątkową noc.
Kucharze w łomżyńskich restauracjach mówią jednogłośnie: Jedzenie będzie takie, że palce lizać. Łukasz Chutkowski z restauracji Amnesia w Łomży serwować będzie m.in. polędwiczki w sosie pieczeniowym z kapustą modrą oraz kluskami. Jak mówi, taki smakołyk można stworzyć w niecałe 15 minut.
A dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, jak spędzą sylwestra, przygotowaliśmy nasz sylwestrowy poradnik last minute - już w najbliższy piątek, 5 grudnia, w tygodniku "Nasza Łomża".
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?