Podkategorie: przetwory owocowe; przetwory warzywne; produkty zbożowe; wyroby cukiernicze
Napoje regionalne
Podkategorie: napoje bezalkoholowe; napoje alkoholowe
Inne produkty regionalne łączące produkty roślinne ze zwierzęcymi (np. farsze).
W konkursie mogą wziąć udział wszyscy wytwórcy, którzy przedstawią takie produkty oraz przyślą wypełnione i własnoręcznie podpisane karty zgłoszenia do konkursu. Jeden producent może zgłosić jeden produkt w każdej kategorii.
Od roku 2013, podlaski finał konkursu został wzbogacony o dodatkową formułę „Od pola do stołu”. Ma ona za zadanie sprzyjać skracaniu łańcucha dystrybucji między producentem a konsumentem. Jest skierowana do producentów wytwarzających i sprzedających swoje wyroby bezpośrednio indywidualnemu odbiorcy. W przypadku wysyłania zgłoszeń w tej kategorii, należy ręcznie dopisać na karcie „Od pola do stołu”.
Wypełnione karty zgłoszeniowe należy dostarczyć do 20 maja. Więcej informacji można uzyskać w Podlaskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Szepietowie (tel. 86 275 89 38); e-mail: [email protected]; w siedzibie PODR i w Powiatowych Zespołach Doradztwa Rolniczego u specjalistek Gospodarstwa Wiejskiego i Agroturystyki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?