- Gotowanie dla Polaków przestało być przykrą powinnością, która ciąży nad nimi każdego dnia, ale mimo wszystko jeszcze wiele mamy do zrobienia - mówi Kurt Scheller - Polacy dostrzegli, ze gotowanie może najzwyczajniej w świecie sprawiać przyjemność.
W trakcie pokazu, połączonego z warsztatami kulinarnymi, Kurt Scheller ugotuje na oczach zgromadzonych widzów 12 różnych dań. Będzie to unikalna kompozycja potraw pochodzących z różnych regionów świata. Wśród specjałów znajdzie się m.in. włoski klasyk gnocchi ze szpinakiem, ponadto pieczony łosoś z sosem holenderskim, a na deser tort cytrynowo-bezowy.
Kurt Scheller poprowadzi warsztaty w hali Makro przy al. Jana Pawła II 12 października w godz. 14-18 oraz 13 października w godz. 10-18.
Kurt Scheller
Kurt Scheller to jeden najbardziej rozpoznawalnych szefów kuchni w Polsce. Po ukończeniu szkoły kulinarnej w szwajcarskiej Lucernie, swoje doświadczenie zdobywał m.in. w Anglii, Holandii, Francji, Niemczech, Ekwadorze, Rosji, Bahrajnie i na Jamajce. W naszym kraju Scheller mieszka od 1991 roku
i pracował tu jako szef kuchni m.in. w hotelach Bristol i Sheraton. Od 2002 roku z sukcesem prowadzi Akademię Kulinarną, sygnowaną własnym nazwiskiem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?