Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Nasze Kulinarne Dziedzictwo - stoły aż uginały się od pyszności

Redakcja
Nalewki, wędliny, sery, chleby, miody i ciasta – wszystko przygotowywane zgodnie z tradycją. Takie rarytasy królowały na konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo Smaki Regionów, który odbbył się w Bialymstoku. Producenci najlepszych potraw pojadą na targi do Poznania, by tam walczyć o kulinarne "Perły".

– Chwalimy się, że mamy najsmaczniejszą i najzdrowszą żywność w kraju i finały centralne to potwierdzają – mówił witając wystawców marszałek Mieczysław Baszko. 
– Oceniając potrawy bierzemy pod uwagę przede wszystkim związek z naszym regionem, przywiązanie do tradycji. Oczywiście ważne są także walory smakowe i estetyczne – mówi Andrzej Lechowski, jeden z jurorów konkursu. 

(AK)

Fot. Anatol Chomicz

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna